Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Ügyfélfogadás

2020. december 15.

Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélfogadási rendje a következő:

 

  Kérjük, a járványügyi helyzetre való tekintettel  - amennyiben lehetséges - kerülje a személyes ügyintézést!

 

 Szekszárdi ügyfélszolgálat:

06-74/411-661

 

 Szakképzési osztály:

06-30/461-4535

 

Dombóvári ügyfélszolgálat: 

06-30/604-7893

 

Tolna Megyei Békéltető Testület:

06-30/664-2130

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Vigyázzunk egymásra!

  

Az alábbi ügyek intézése történhet teljesen online, mivel mind az adminisztráció, mind a befizetés online módon is végrehajtható!

 

Bővebb információt a regisztrációs és befizetési folyamatokról az alábbi oldalakon talál.

 

Kamarai regisztráció: http://www.tmkik.hu/hu/tmkik/gazdalkodo-szervezetek-kamarai-regisztracioja-15238

Építésügyi regisztráció: https://mkik.hu/altalanos-tajekoztato-2

Gyakorlati oktatók képzése

2021. március 2.

A kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga azokat a gyakorlati oktatóként alkalmazott szakembereket/szakoktatókat érinti, akik iskolán kívüli (külső) gyakorlati képzőhelyen foglalkoznak tanulóval az iskolai rendszerű szakképzésben.

Ez a képzés fejlődési lehetőséget biztosít a gyakorlati oktatóknak, szakoktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.

A képzéssel a kor követelményeinek megfelelő ismeretekre készülhetnek fel a gyakorlati oktatók, amely ismereteket a mindennapi munka során hasznosítani tudnak.

>>>

485/2020. (XI.10) kormányrendelet módosítása _ ITM válasz

2021. március 1.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a minimálbér és garantált bérminimum február 1-jei változása és az ezt le nem követő ágazati bértámogatást szabályozó 485/2020. (XI.10) kormányrendelet módosítása kapcsán megkereste Bodó Sándorfoglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár urat.

>>>

NAV - Sajtóközlemény - Érkeznek a gépjárműadós határozatok

2021. február 25.

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A NAV megbízása alapján február közepétől kezdi kézbesíteni a Magyar Posta az idei gépjárműadóról szóló határozatokat. Az adó első részletét 2021. április 15-éig, a második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

>>>

Szélesebb körben tenné elérhetővé a tízmillió forintos újraindítás gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Parragh László – MTV

2021. február 24.

A tervezettnél szélesebb körben tenné elérhetővé a tízmillió forintos újraindítás gyorskölcsönt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, erről már javaslatot tettek a kormánynak. Így nemcsak a járvány miatt teljes, vagy majdnem teljes leállásra kényszerült vállalkozásoknak, de a működő, ugyanakkor komoly árbevétel-kiesést elszenvedő cégeknek, valamint a gazdaság újraindításában hazánkat versenyelőnyhöz segítő szereplőknek is elérhetővé válna az államilag támogatott kölcsön. A téma részletei következnek Parragh Lászlótól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől.

00:00:00-00:08:22

Tovább a hírre

Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön

2021. február 23.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján megjelent, hogy a Kormány döntése szerint az MFB új hitelprogramot indít a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedő ágazatokban működő vállalkozások számára.

Az MFB a program előkészítésében közreműködő intézményekkel meghatározta azoknak az ágazatoknak, illetve vállalkozásoknak a körét, melyek az első szakaszban igényelhetik a nulla százalék kamat mellett elérhető, maximum 10 millió forintos hitelt.

>>>

 

Az iparűzési adóelőleg is felezhető

2021. február 22.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára tájékoztatása szerint a fizetendő iparűzési adóelőleg is felezhető, ehhez mindössze egy egyszerű nyilatkozatot kell benyújtani február 25-ig az adóhivatalhoz. Az MTI-nek adott nyilatkozatában egyéb adózási kérdésekre is kitért államtitkár úr.

 

Államtitkár úr nyilatkozata szerint:

>>>

NAV közlemény - Ügyfélfogadási szünet Szekszárdon

2021. február 19.

Ügyfélfogadási szünet Szekszárdon

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szekszárdi központi ügyfélszolgálata (Szekszárd, Arany János utca 5-11.) 2021. február 19-én, pénteken technikai okok miatt zárva tart. 

Mózsik Szilvia

                                                                                                               sajtóreferens

Felkérés kérdőív kitöltésére az MNB konjunktúra felmérésében

2021. február 15.

Tisztelt Cégvezető Úr/Hölgy!

 

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

>>>

"Minőségi munkahely" projekt

2021. február 15.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség és a Vasas Szakszervezeti Szövetség közös konzorciumában megrendezésre kerül Február 26-án és március 5.-én az előzetesen november 20.-ára tervezett " Minőségi munkahely" projekt online formában.

>>>

Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön

2021. március 4.

Tisztelt Vállalkozó!

 

2021. március 8-tól elérhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön országszerte az MFB Pontokon.

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a területi kereskedelmi és iparkamarák kiemelten támogatják a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítését célzó gazdasági intézkedéseket. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön hatalmas segítség az érintetteknek, hiszen forráshoz jutási lehetőséget biztosít a legkisebb, a válság által leginkább sújtott ágazatban működő vállalkozóknak a likviditási problémák áthidalására, illetve a járvány utáni működés felkészülésére.

>>>

Meghívó - Online videóroadshow kkv-döntéshozóknak

2021. március 1.

Pénz a jövőért
Éljünk a támogatott forrásokkal!

 

Pénz, de honnan?

Regionális videóroadshow kkv-döntéshozóknak

 

Időpont: 2021. március 18. csütörtök. 9.30–13.20 (aznap és még 6 napig megtekinthető)
Helyszín: Regionális élő videókonferencia (interneten, mobilon, tableten, bárhonnan követhető)

 

Bővebb tájékoztatásért kattintson IDE!

 

 

A PM sajtóközleménye alapján az iparűzési adó felezése automatikusan jár a kkv-knak

2021. március 1.

A Pénzügyminisztérium sajtóközleményt adott ki az iparűzési adóra vonatkozóan.

A sajtóközlemény szerint:

- Az alacsonyabb iparűzési adómérték automatikusan jár a kis- és közepes vállalkozásoknak (kkv)

- a március 15-ig fizetendő adóelőleg is felezhető, mindössze egy nyilatkozat benyújtására van szükség. (2021.02.24-e reggelig az érintett kkv-k csaknem 90 százalékától, mintegy 410 ezer vállalkozástól már be is érkezett a nyilatkozat az adóhivatalhoz).

>>>

Közeleg a 29. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje – MKIK – gondola.hu

2021. február 24.

Az év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további, összesen nyolc kategóriában is díjazzák: Ipari, Agrár, Környezetvédelmi, Informatikai Innovációs Díj, "Alapkutatástól a piacig˝ 2019. évi Innovációs Díj és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, ill. az MKIK Innovációs Díja. A legeredményesebb, 2018. január 1. után alapított startup vállalkozás a Magyar Innovációs Szövetség Startup Innovációs Díját nyeri el.

Tovább a hírre

Visszaélés-bejelentési rendszer

2021. február 24.

Alább letölthetőek a 2021. decemberében Magyarországon is életbelépő visszaélés-bejelentési rendszer alkalmazásával kapcsolatos EU-s jogszabállyak kapcsolatosan Dr. Bölcskei Krisztián jogász, adatvédelmitanácsadó, Dr. Hajdu Krisztina ügyvéd és Dr. Jasku Zsolt PhD közgazdász, könyvvizsgáló közös írása, melyben közérthető módon került megfogalmazásra, hogy mi a célja a rendszernek, kiknek kell alkalmazni, milyen területekre terjed ki és milyen előnyök származhatnak a rendszer használatának.

A visszaélés-bejelentési rendszer alkalmazásáról szóló hírlevél IDE kattintva letölthető!

A visszaélés-bejelentési rendszer alkalmazásáról szóló cikk IDE kattintva letölthető!

Mire fókuszálnak 2021-ben az adóhatóság ellenőrei?

2021. február 22.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) közzétette a 2021-es ellenőrzési tervét. Az ellenőrzés célja a jogkövető adózók segítése, a hibák javítása, a hiányosságok pótlásának támogatása. A szándékos adóelkerüléssel szemben továbbra is határozottan fellép a hatóság.

>>>

Modern Vállalkozások Programja - Meghívó

2021. február 22.

kép

 

Tisztelettel meghívjuk Önt a Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat
KÖLTSÉGCSÖKKENTÉS HATÉKONYAN – IRÁNYÍTSA CÉGÉT EGY LAPTOPRÓL!

c. rendezvényére

Kiemelt témáink

 

- Költségcsökkentés és hatékonyságnövelés, kettő az egyben

- Döntéstámogató rendszerek nem csak vállalatoknak

- Döntéshozatal valós adatokon - minden, amit az ERP-ről tudni érdemes

- Vállalati fejlesztési források a kkv-k számára

- Dropshipping – raktár és saját árukészlet nélküli értékesítés

- Dropshipping webáruház előnyei

 

Részletes program és jelentkezéshttps://www.vallalkozzdigitalisan.hu/esemenyek/index.html

 

A Meghívót IDE kattintva töltheti le!

 

Facebook link IDE kattinva érhető el!

LIFEproETV projekt a KÖVET Egyesülettel

2021. február 16.

2020. szeptember 1-jén indult a LIFEproETV című nemzetközi projekt, melyben lengyel vezető partnerrel, konzorciumi tagként vesz részt a KÖVET Egyesület. Feladatunk, hogy az ETV (Environmental Technology Verification) hitelesítési rendszer magyarországi megismertetésében és elterjesztésében aktívan részt vegyünk.

Az alábbi linken rövid leírást olvashatnak a projektről: https://kovet.hu/lifeproetv-projekt/

Az említett LIFE pályázatban elsőként a hazai, innovatív környezeti technológiákat kínáló kis- és középvállalkozásokat vonunk be egy ETV-vel kapcsolatos kérdőív kitöltésébe.

>>>

Februárban kissé romlott a fogyasztói bizalom

2021. február 15.

A GKI fogyasztói bizalmi index februárban, a januári 5,5 pontos emelkedést követően, annál lényegesen kisebb mértékben, 1,1 ponttal csökkent (-34,9 pontra). Ezzel áprilisi zuhanásának még 40%-át sem dolgozta le, s jóval elmarad a válság óta elért júliusi csúcsától (-26,9 pont). Az adatfelvétel módszerét kényszerűségből 2020 áprilisától júliusáig, majd 2021. januárjától ismét változtatni kellett. A személyes interjúk helyett a terepmunka ellehetetlenülése miatt újra online felmérésre kellett átállni.

A felmérési összefoglaló letölthető innen.