Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás

2020. október 29.

a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által nyilvántartott

 

ORSZÁGOS VIZSGAFELÜGYELŐI NÉVJEGYZÉKBE

 

történő jelentkezésre

>>>

ZÖLD BUSZ PROGRAM

2020. október 29.

Autóbusz töltő-berendezés gyártók és forgalmazók jelentkezését várják.

 

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének részét képező Zöld Busz Program első lépéseként elindított Mintaprojekt célja elektromos autóbuszok kihelyezése minimum hét, telephelyi infrastruktúrával rendelkező településen legalább egy hónapos demonstrációs – különösen műszaki, járatszervezési, vezetéstechnikai, kommunikációs – használat céljából. A Mintaprojekt tapasztalatgyűjtési lehetőséget biztosít az önkormányzatok és a helyi személyszállításért felelős közszolgáltatók számára elektromos autóbuszok üzemeltetése, infrastruktúra-igényének kialakítása, fordába állítása terén.

>>>

Vállalkozz digitálisan! rendezvénysorozat

2020. október 29.

Webshop 2.0 – Ügyfélbarát e-kereskedelem és online fizetés c. webinárium

 

A rendezvény fókusza:

- webshop készítése, háttérfolyamatok optimalizálása

- ügyfélbarát megrendelési felület

- online kereskedelem, online házhoz szállítás

- online fizetés

- POS terminál, QR kódos fizetés

- erős ügyfélhitelesítés

- azonnali fizetési rendszer

- vállalati fejlesztési források

- informatikai megoldások

 

A rendezvény meghívója és programja letölthető ITT.

 

Kkv-knak szervezett adatvédelmi konferencia

2020. október 27.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) részt vesz egy európai uniós projektben, amelynek célja, hogy segítse a kis- és középvállalkozások GDPR tudatosítását. A projekt eredményeként egy kkv-knak szóló kézikönyvvel, rádiókampánnyal, illetve hotline vonallal segítik a vállalkozások adatvédelmi rendeletnek való megfelelését.

A 2018. augusztus 1. – 2020. november 30. között futó projekt zárókonferenciájára 2020. november 26-án kerül sor a NAIH és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, amelyre az érdeklődő vállalkozásokat is szeretnék meghívni. 

 

A konferencia meghívóját IDE kattintva töltheti le!

 

Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal - Ágazati Tájékoztató Fórumok

2020. október 27.

Tisztelt Cégvezető!

 

Tisztelettel meghívjuk a Megyei Munkaerőpiaci Egyeztető Kerekasztal munkáját segítő/támogató ágazati munkacsoportok tevékenységéhez szorosan kapcsolódó Ágazati Tájékoztató Fórumokra.

 

A tájékoztatók az alábbi ágazati bontásban kerülnek megrendezésre:

 

- Gépészet

  2020. november 3., de. 10:00 óra

 

- Építőipar

  2020. november 3., du. 12:00 óra

 

- Turizmus és vendéglátás

  2020. november 5., de. 10:00 óra

 

- Kereskedelem

  2020. november 5., du. 12:00 óra

 

>>>

MKIK COVID-19 kérdőíves elemzés

2020. október 20.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (a továbbiakban: MKIK) az elmúlt néhány hónapban folyamatosan nyomon követte a COVID-19 járvány gazdasági hatásait. Annak érdekében, hogy a gazdasági szereplők tapasztalatairól egy aktuális és országos szintű helyzetképet kapjunk, elkészítettünk egy kérdőívet, amely

- a vállalatok tapasztalatairól,

- a gazdaságpolitikai beavatkozásokról,

- a vállalkozások jövőképéről

gyűjt információkat.

 

A kérdőív az alábbi linken érhető el, amelynek kitöltési ideje kb. 15  perc.

Kattintson IDE a kitöltésért!

A kérdőív kitöltésének határideje: 2020. október 30.

Meghívó vállalkozói kerekasztal beszélgetésre

2020. október 15.

A fórum keretében tájékoztatást adunk a Tolna Megyei Foglalkoztatási Paktum Projekt megvalósulásáról, valamint ennek tükrében a vállalkozásokat érintő legfontosabb kérdésekről, a munkaerő-piaci helyzetről és a szakképzésről.

>>>

CIB EASY: kedvezmények könnyedén

2020. október 14.

Hogy még jobb vezetővé válhasson

 

Költségek és kötelezettség nélküli, egyszerű csatlakozás

- Egyszerűen csatlakozhat a CIB EASY kedvezményprogramhoz.

- További teendője nincs, mert a csatlakozást követően a dolgozók önállóan igényelhetik a kedvezményeket, valamint regisztrálhatnak a dolgozói kedvezmény weboldalon.

 

Dolgozói elégedettség növelése

- Segítünk még jobb vezetővé válni, mert a csatlakozással elérhető kedvezményes banki ajánlatainkkal elégedettebbé válhatnak dolgozói.

- A csatlakozással akár több 10 000 forintot is megtakaríthatnak az alkalmazottai.

 

További információért kattintson IDE!

Októberben gyorsulva csökkent a GKI fogyasztói bizalmi indexe

2020. október 14.

A GKI fogyasztói bizalmi indexe az áprilisi hatalmas, csaknem 38 pontos zuhanást követően három hónapig lassuló ütemben, de összesen közel 23 ponttal emelkedett. Ezt három hónapos összesen több mint 7 pontos csökkenés követte. Augusztusban 2,7, szeptemberben 1,5, októberben további 3,1 pontos mérséklődés következett be. Az index októberben a szeptemberi -31,1 pont után -34,2 pont lett, s ezzel az áprilisi visszaesésnek októberre csak mintegy 40%-át sikerült ledolgozni. Ráadásul a tendencia romló.

>>>

Tisztelt Ügyfeleink!

 Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az ügyfélszolgálatokon az alábbi óvintézkedések betartásával történik az ügyfélfogadás.

 

Kérjük részesítse előnyben a telefonos, illetve online (email-en történő) ügyintézést!

Amennyiben a személyes jelenlét szükséges az aktuális ügy intézéséhez, az irodáinkba belépők számára a maszkhasználat mellett a kézfertőtlenítő használata is kötelező, melyet a bejáratnál helyztünk el.

 

Az ügyféltérben kísérő csak kivételesen indokolt esetben tartózkodhat.

 

Kérjük, ügyintézés során a 1,5 méteres távolság betartását!

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Vigyázzunk egymásra!

 

2020. évi CVII. törvény az egyes kiemelt társadalmi csoportok, valamint pénzügyi nehézséggel küzdő vállalkozások helyzetének stabilizálását szolgáló átmeneti intézkedésekről

2020. október 29.

Az Országgyűlés annak érdekében, hogy a Kormány a koronavírus fertőzés okozta tömeges megbetegedést okozó, a 2020. évben bekövetkezett humánjárvány megelőzésére, illetve következményeinek elhárítására a veszélyhelyzet idején tett rendkívüli intézkedések kedvező hatását továbbra is biztosítsa, szem előtt tartva különösen a jogbiztonság érvényesülésének követelményét, egyes kiemelt társadalmi csoportok és nehéz helyzetben lévő vállalkozások helyzetének stabilizálását, a következő törvényt alkotja: 

>>>

3 milliárdos kerettel nyílik az EUREKA-PÁLYÁZAT, a magyar vállalkozások nemzetközi innovációs együttműködéseire

2020. október 29.

A koronavírus-járvány is rámutatott arra, hogy innováció nélkül nincs sikeres gazdaság. Az elmúlt hónapokban nemcsak az egészségipar és a gyógyászati kutatások terén volt szükség rá – szinte nincs is olyan terület, amelyen ne kellettek volna újítások, egyedi ötletek ahhoz, hogy a vállalkozások továbbra is megfelelő termékeket és szolgáltatásokat kínálhassanak, így megtarthassák a munkahelyeket.

Éppen ezért a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idén is célzott pályázattal, de többszörösére emelt keretösszeggel támogatja a magyar piaci szereplők – köztük kiemelten a kis- és középvállalkozások – részvételét a nemzetközi innovációs együttműködéseket ösztönző EUREKA programban.

>>>

Pályázati felhívás: „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat”

2020. október 28.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (továbbiakban: ITM ) pályázatot hírdet, amelynek címe: „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat” .

Európa szerte az Európai Hulladékcsökkentési Hét 2009 óta november utolsó hete, amely egy ünnepélyes díjátadóval zárul. Ezen díjak megalkotására idén is pályázatot hirdet az ITM. Szeretettel várnak miden olyan pályázót, akik a pályamű elkészítéshez, legyártáshoz valamilyen hulladék vagy abból újrahasznosított alapanyagot használnak fel, így például használt textilt, irodai papírhulladékot, PET hulladékot stb.

>>>

 

Adózást érintő változások

2020. október 27.

A PwC Magyarország és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar Pénzügyi Jogi Tanszék online előadássorozata

 

Engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljuk a Jog- és Államtudományi Kar Pénzügyi Jogi Tanszék közös adójogi, három alkalomból álló online előadássorozatát, melynek részletes tematikáját a továbbiakban olvashatja.

>>>

Meghívó az „Ipar 4.0, fókuszban az autóiparral” online konferenciára

2020. október 21.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2020. november 24-én online konferenciát szervez „Ipar 4.0, fókuszban az autóiparral”.

 

Az online rendezvényen német és magyar szakemberek tartanak előadásokat.

 

Az esemény 2020. november 24-én és 25-én online kooperációs megbeszélésekkel egészül ki a konferencián előadó német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.

 

A konferencián, valamint a tárgyalásokon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

További információ és jelentkezési lehetőség az alábbi linken keresztül elérhető: Online konferencia és kooperációs megbeszélések / Ipar 4.0 – Fókuszban az autóipar

Az e-számlázás új korszaka Magyarországon

2020. október 20.

Engedje meg, hogy a figyelmébe ajánljuk a PricewaterhouseCoopers Magyarország (PwC Magyarország) adószakértő csapata által tartandó az „Az e-számlázás új korszaka Magyarországon - a NAV Online Számla 3.0 megoldást kínál” című online előadást.

 

Az online előadáson szakértők kérdezik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal („NAV”) szakterületért felelős képviselőit a 2021-től életbe lépő új e-számlázási megoldásról, amit a NAV az Online Számla 3.0 bevezetésével támogat.

>>>

Modern Vállalkozások Programja - Országos Online Konferencia - Logisztika 4.0

2020. október 14.

Országos Online Konferencia - Logisztika 4.0

 

A 21. században megszületett a Logisztika 4.0 fogalma, amely magába foglalja az ipari folyamatok teljes digitalizációját és hálózatosodását, az információs technológia és az automatizálás egyre szorosabb összefonódását. Napjaink logisztikusainak már érteniük kell a logisztikai, áruszállítási, informatikai és vállalatirányítási rendszerekhez, a raktártechnológiához, az anyagmozgató gépekhez, eszközökhöz, berendezésekhez, magától értetődően az ellátási hálózatokhoz, és legújabban már az úgynevezett „zöld” logisztikához is.
Modern Vállalkozások Programja – Logisztika 4.0 online eseményén, október 21-én, 13 órától először az állami szereplők beszélnek majd arról, milyen irányok és lehetőségek vannak a Logisztika 4.0 témakörében. Az előadások második felében iparági szakértők és informatikai megoldásszállítók osztják meg saját tapasztalatikat és jó tanácsaikat. A záró kerekasztal beszélgetésben részt vevő szakemberek pedig kivesézik nem csak a logisztika, hanem az e-kereskedelem kérdéseit is.

>>>

Kérdőív kisvállalkozásoknak

2020. október 14.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen most ősszel megtartandó Tudományos Diákköri Konferenciára készülő felmérés témája a kisvállalkozások könyvelőjének munkája, illetve kapcsolata a vállalkozások vezetőivel.

Az alábbiakban található a vállalkozók részére készített rövid, 12 kérdésből álló kérdőív:

https://forms.gle/PLwbc6eLBQDCUkQM7

Válaszukat előre is köszönjük!

Francia projekt - Magyar beszállítók keresése

2020. október 14.

Egy francia cég a légiipar számára keresne magyar beszállítókat az alábbi specifikációkkal.

 

Elvárt tevékenység a magyar cég részéről:

- rozsdamentes acélból és nikkelalapú ötvözetekből készült, hidegen húzott vagy hegesztett csövek gyártása (ideális esetben befejező megmunkálás biztosításával).

>>>