Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

2020.09.21-től életbe lépnek a már bejelentett, új védelmi intézkedések

2020. szeptember 18.

Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezünk, ezért szeptember 21 - től lépnek életbe az újabb, már bejelentett védelmi intézkedések. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek tartalmazzák.

>>>

VISSZA A PÁLYÁRA - Magyar Állás Nap / BACK ON TRACK Hungarian Job Day

2020. szeptember 16.

Online munkaerő-toborzási lehetőség cégeknek a koronavírus időszakban

 

Az EURES Magyarország megrendezi a VISSZA A PÁLYÁRA Magyar Állás Nap Európai Online Állásbörzéjét.

Állásbörze célja, hogy a magyarországi cégeknek és az álláskeresőknek is segítséget nyújtsanak. Az állásbörze 2020. október 8-án csütörtökön 10 és 16 óra között online kerül megrendezésre.

Online toborzási eseményükkel a magyar és az EU/EGT polgárokat kívánják összekapcsolni olyan magyar vállalatokkal, amelyek képzett munkatársakat és motivált tehetségeket keresnek.

A rendezvényre várják álláskeresőként új munkahelyét, munkaadóként új munkavállalóját kereső potenciális jelölteket, amely eseményre 2020. szeptember 30-ig lehet regisztrálni.

A részvétel minden kiállító és látogató számára teljesen díjmentes.

Az esemény oldala és regisztráció elérhető:

https://www.europeanjobdays.eu/hu/events/vissza-pályára-magyar-állás-nap

Az EURES Magyarország weboldalán részletes tájékoztató:

https://eures.munka.hu/Lapok/eures_aktualis/eures_aktualis_ujkarrier.aspx

 

MKIK EU Hírlevél 2020/15. szám

2020. szeptember 15.

Az alábbi linken letölthető az MKIK Brüsszeli EU Képviseletének soron következő elektronikus hírlevele.

A kiadvány letöltéséért kattintson IDE!

Meghívó - Magyar-Német Üzleti Fórum és a Tagozat - 2020. szeptember 23.

2020. szeptember 11.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozata 2020. szeptember 23-án online konzultációt szervez a német gazdaság aktuális helyzetéről és az exporthatékonyságról a járvány ideje alatt.

>>>

Tájékoztatás a 2021-ben megváltozó szabályokról a jótállási igényekre vonatkozóan

2020. szeptember 10.

A kormány 270/2020. (VI. 12.). számú rendelete szerint – az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, valamint az egyes javító-karbantartó szolgáltatásokra vonatkozó kötelező jótállásról szóló 249/2004. (VIII. 27.) Korm. rendelet módosításáról – lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban. A jogszabály-változásokra a fogyasztók jogainak hatékonyabb védelme érdekében került sor.

>>>

A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok

2020. szeptember 8.

Az MKIK honlapján rendszeresen frissítik „A koronavírus-járvány miatt bevezetett határátlépéssel kapcsolatos szabályok”-ról szóló hírt, mely a következő linken érhető el: https://mkik.hu/hirek/a-koronavirus-jarvany-miatt-bevezetett-hataratlepessel-kapcsolatos-szabalyok.

>>>

Vállalati Fehér Könyv

2020. szeptember 7.

Az új, online elérhető kiadvánnyal az Innovációs és Technológiai Minisztérium (továbbiakban: ITM) a járvány terjedésének megelőzésében, a kockázatok csökkentésében segíti a hazai vállalkozásokat. A Vállalati Fehér Könyv tudományos-szakmai megalapozottsággal, nemzetközi esettanulmányokat ismertetve tesz gyakorlati védekezési, munkaszervezési javaslatokat az őszi-téli időszakra. Alapvető célja, hogy a folyamatos és biztonságos működés fenntartása érdekében praktikus segítséget nyújtson a nem egészségügyi ellátást nyújtó vállalkozások, szervezetek számára a következő járványhullámra való felkészülésben.

 

Az alábbi linken található a Vállalati Fehér Könyv:

https://www.kormany.hu/download/1/3f/d1000/20200901_Vallalati_feher_konyv.pdf?fbclid=IwAR2UAqdL9cdevU74AWNejcj9Awjc8kRpDOiI7mt7MhImC6yYCFt3AzBQsn4

 

A kiadmánnyal célja, hogy támogassa és tájékoztassa a vállalkozásokat annak érdekében, hogy a koronavírus-válság második fázisában milyen intézkedéseket hozhatnak annak érdekében, hogy működésüket folyamatosan megőrizhessék.

Felmentés kérelmezése külföldi üzleti partnerek számára a beutazási tilalom alól

2020. szeptember 7.

408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet - nem magyar állampolgár személyforgalomban történő belépése Magyarország területére

 

Az alábbi tájékoztatást adjuk a 2020. szeptember 1-jétől hatályos, a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelettel kapcsolatban, mely szabályozza a nem magyar állampolgár személyforgalomban Magyarország területére történő belépését is.

>>>

Nemzetközi Hírlevél - MKIK

2020. szeptember 4.

Az alábbi linkre kattintva letöltheti az MKIK koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális nemzetközi gazdasági hírlevelét.

 

Kattintson IDE!

Tisztelt Ügyfeleink!

 Felhívjuk Tisztelt Ügyfeleink szíves figyelmét, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében az ügyfélszolgálatokon az alábbi óvintézkedések betartásával történik az ügyfélfogadás.

 

Kérjük részesítse előnyben a telefonos, illetve online (email-en történő) ügyintézést!

Amennyiben a személyes jelenlét szükséges az aktuális ügy intézéséhez, az irodáinkba belépők számára a maszkhasználat mellett a kézfertőtlenítő használata is kötelező, melyet a bejáratnál helyztünk el.

 

Az ügyféltérben kísérő csak kivételesen indokolt esetben tartózkodhat.

 

Kérjük, ügyintézés során a 1,5 méteres távolság betartását!

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

Vigyázzunk egymásra!

 

Meghívó felnőttképzési tájékoztató online konferenciára

2020. szeptember 16.

Ezúton tisztelettel meghívjuk a megújult felnőttképzési rendszerrel kapcsolatos online tájékoztató konferenciára, amely során ismertetjük a szeptember 1-jétől elindult új felnőttképzési rendszer legfontosabb változásait, az azok mögött meghúzódó stratégiai (szakpolitikai) megfontolásokat, valamint bemutatjuk az elmúlt időszakban gyakran felmerülő kérdésekre adott szakpolitikai válaszokat és jogi értelmezéseket.

 

A konferencia időpontja: 2020. szeptember 22. kedd 08:30 – 11:30.

>>>

Régiós Összefogás az Innováció Jegyében online konferencia

2020. szeptember 15.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusa és az INPUT Program Régiós Összefogás az Innováció Jegyében címmel gazdaságfejlesztési konferenciát szervez, mely a vírushelyzetre való tekintettel online platformon kerül megvalósításra, 2020. szeptember 23-án. 

A vállalkozásoknak lehetőségük van, hogy megismerjék a régióban tevékenykedő vállalkozásokat. Ezáltal kiaknázatlan kapacitásokat tárjanak fel, új gazdasági kapcsolatokat alakíthassanak ki, részt vehessenek a térségben lévő együttműködések és fejlesztési irányok meghatározásában, kapcsolatépítési és piacra lepési lehetőségek megismerésében, erősítve ezzel saját szerepüket és gazdasági kapcsolataikat. 

>>>

Szeptemberben lassulva, de tovább csökkent a GKI fogyasztói bizalmi indexe

2020. szeptember 15.

A GKI fogyasztói bizalmi index értéke az áprilisi nagy zuhanás után három hónapig – lassuló ütemben, de – emelkedett. Ezt augusztusban és most szeptemberben csökkenés követte. Az áprilisi -49.8 pontos mélypontról júniusra -32,8 pontra emelkedett az index, ezt júliusban -26,9, szeptemberben pedig -29,6 pont követte. Ez azt jelenti, hogy a fogyasztói várakozásoknak az áprilisi zuhanásnak augusztusig összességében alig több mint felét sikerült ledolgozniuk, ráadásul az emelkedő trend is megszakadt. (Az adatfelvétel áprilistól-júliusig kényszerűségből online módon történt, augusztusban és szeptemberben viszont már ismét személyes interjúkra került sor.) Tovább…

Tájékoztatás Online Számla rendszer XSD 3.0-ra való átállásáról

2020. szeptember 10.

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2020 július 1-jétől életbelépő szabályozás alapján, a belföldön nyilvántartott adóalany által egy másik, belföldön regisztrált adóalany részére (B2B) belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlákról szükséges adatot szolgáltatni ide értve a módosító- és az előlegszámlát is. A magánszemélyek részére kibocsátott papír alapú számlákra vonatkozóan 2021. január 1. napjától válik szükségessé az adatszolgáltatás.

>>>

„Szakképzés jövője” című konferenciasorozat

2020. szeptember 9.

A kialakult járványügyi helyzet miatt korábbi terveinkkel ellentétben a konferenciasorozat nem kerül személyes jelenléttel megrendezésre.

 

Az online rendezvény lebonyolítását az MKIK koordinálja, melynek időpontjai:

 

2020. október 6. (kedd)

10:00-15:30 óra Budapest, Pest-megye résztvevői kör kapcsolódási lehetőséggel

 

2020. október 13. (kedd)

10:00-15:30 óra További regionális (Észak- Magyarország, Észak- Alföld, Dél-Alföld, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl) bekapcsolódási lehetőséggel

 

A konferenciákra tervezetten 500-500 fő biztonságos becsatlakozási lehetőségét tudjuk biztosítani, ezért lehetőség szerint szervezetenként 1 fő regisztráljon!

 

Regisztrációs felület 

Digitálisan biztonságosabb - NAV

2020. szeptember 8.

Idén hétszázezerrel többen intézték adóügyeiket az Ügyfélkapun, és nagyjából ugyanennyivel csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain személyesen megjelenő ügyfelek száma. A koronavírus-járvány miatt előtérbe kerültek a biztonságosabb, digitális kommunikációs csatornák, szerencsére a NAV-nál szinte minden ügy elektronikusan is intézhető.

>>>

Adótanácsadó 2020 e-learning

2020. szeptember 7.

Az alábbiakban figyelmébe ajánljuk a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) honlapján elérhető 2020-as Adózás e-Learning-et.

Az e-Learning az alábbi linken érhető el:

https://mkik.hu/adozas-e-learning

Újraindul a versenyképesség növelő támogatási program

2020. szeptember 7.

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2020. szeptember 1-től újraindul a versenyképesség növelő támogatási program.

A magyar kormány döntése alapján több mint 169 milliárd forint áll azon vállalkozások rendelkezésére, amelyeket a koronavírus-járvány hátrányosan érintett, de ennek ellenére legalább 150.000 euró értékű beruházás megvalósítását és a meglévő munkahelyek fenntartását vállalják.

2020. augusztus 31-ig több mint 150 milliárd forint már kifizetésre került a sikeresen pályázó vállalkozások számára.

A keretből további 18,4 milliárd forint áll rendelkezésre, így újabb pályázatok befogadására lesz lehetőség.

A pályázatról bővebb információ az alábbi linken található:

https://hipa.hu/hu_HU/ujraindul-a-versenykepesseg-novelo-tamogatasi-program-palyazati-felhivas

Hitelkonstrukció Mikrovállalkozások részére

2020. szeptember 2.

kép    Maximális hitelösszeg két hitel esetén:

    2x10.000.000,-Ft

    Futamidő beruházás esetén:  10 év

    Futamidő forgóeszköz finanszírozás

    esetén: 3 év

    Kamat: évi fix 3,9 %

 

Induló vállalkozások is igénybe vehetik.

Ingatlan fedezet szükséges!

>>>