Üdvözöljük a

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

honlapján!

-

Felhívás - szeptember 22-én az ügyfélfogadás szünetel!

2016. szeptember 19.

Tisztelt Ügyfelek! 

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szeptember 22-én, csütörtökön a Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ügyfélfogadása szünetel

 

Szíves megértésüket köszönjük! 

 

Modern Vállalkozások Programja – Vállalkozz Digitálisan!

2016. szeptember 13.

INGYENES RENDEZVÉNY!!!

 

Modern vállalkozások kép

 

INFORMATIKAI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉS

Információs Nap - 2016. szeptember 22.

 

A projekt célja, hogy olyan szemléletformáló tevékenységet végezzen, amelynek eredményeként a kkv-k megszabadulnak az informatikai eszközökkel szembeni fenntartásaiktól, meggyőződhetnek arról, hogy a vállalkozás életében a korszerű eszközök bevezetése a gazdaságosabb működést szolgálja, és ezáltal ledolgozzák a digitalizáció területén lévő hátrányukat, fokozzák versenyképességüket. Továbbá segítséget kapjanak ahhoz, hogy milyen pályázati források bevonásával tudnak elindulni a fejlődés irányába.

>>>

Megváltozott NGM rendelet - Felhívás

2016. augusztus 29.

Tisztelt Olvasó! 

 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az augusztus 26-i, 127-es számú Magyar Közlönyben megjelent a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet módosításáról szóló 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet

 

A rendeletről az alábbi linken tájékozódhat bővebben: 

 

http://www.magyarkozlony.hu/dokumentumok/97e9a35daf296d0760c8a5a6f8221d4b3905e997/megtekintes

 

(3. oldal, 15241)

 

Meghosszabbított jelentkezési határidő - XIV. Kamarai Családi Nap

2016. augusztus 22.

Felhívás! 

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a XIV. Kamarai Családi Nap jelentkezési határidejét meghosszabbítottuk! A jelentkezési lap visszaküldésének új határideje: augusztus 24., szerda

 

Jelentkezését elküldheti emailben a kamara@tmkik.hu címre, vagy postán a 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. 

 

Jelentkezési lapot a mellékletben talál! 

 

Várjuk szeretettel nyárzáró családi napunkra! 

Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016 - Felhívás

2016. augusztus 16.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2016” címmel. A pályázat célja, hogy díjazza azokat a munkáltatókat, akik a legkiemelkedőbb jó gyakorlatot tudják bemutatni a felelős foglalkoztatás területén. A pályázatuk alapján kiválasztott 30 pályázó lehetőséget kap a Felelős foglalkoztató vagyok elnevezésű, 2016 november 24-én megrendezésre kerülő konferencián való kiállításra, valamint a nevezéssel pályáznak is egyben „Az Év Felelős Foglalkoztatója” Vándordíjra.  A CSR komplex, sokoldalú jelenség az üzlet és a társadalom érintkezési felületén. Az eredetileg csupán a nagyvállalatokra kidolgozott koncepció ma már társadalmi, gazdasági és intézményi változásokat foglal magában, és belátható időn belül szinte kikerülhetetlenné válik az üzleti életben. 

Valódi célja, hogy a vállalat gazdálkodását fenntarthatóvá tegye, ezáltal járuljon hozzá a környezet és a társadalom fenntarthatóságához, de ez csak abban az esetben működhet, ha a felelősség kérdését stratégiai szinten értelmezik és kezelik, hiszen annak az egész működést át kell hatnia és nem szabad, hogy célja csupán a jó hírnév növelése legyen. 

A felelős foglalkoztatásnak és az ehhez társuló pozitív megítélésnek pedig egyre markánsabb a szerepe a megújult munkaerő gazdálkodási trendekben, az új generációk bevonzásában és megtartásában. 

Az elmúlt évek gyökeres változást hoztak CSR témában Magyarországon is. 

A vállalatok társadalmi felelősségének koncepciója az üzleti etika sikersztorija lett. A CSR a gazdasági párbeszéd valamint gyakorlat tárgyává vált.  Egyre több iránymutatás, ajánlás, szabvány születik a vállalati felelősség értékelésére, rangsorolására, a hozzá kapcsolódó folyamatok megfogalmazására. 


Majd minden nagyvállalat, és egyre több kisebb szereplő foglalkozik valamilyen módon a kérdéssel, egyre többen hangsúlyozzák a társadalom a foglalkoztatás és a környezet számára hasznos tevékenységeiket. 

Fontos szerepe van a költségcsökkentésben, fogyasztói kapcsolatokban, HR folyamatokban, fejlődési és újítási lehetőségekben. 

A CSR szoros kapcsolatot igényel a szervezetek külső és a belső érintettjeivel, ezáltal lehetőséget biztosít, hogy megismerje piaci környezetét és előnyt szerezzen a gyorsan változó társadalmi elvárásokkal. Ez új piacok kialakulásának és növekedési lehetőségek előmozdítója lehet.

Év Felelős Foglalkoztatója 2016

2016. szeptember 23.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA nKft.) együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK) és a HR Portállal 2016. november 24-én országos konferenciát és kiállítást szervez Felelős Foglalkoztató vagyok címmel. 

A konferencián, Magyarországon először átadásra kerül az év Felelős Foglalkoztatója vándordíj. A díj elnyerésére, illetve a konferencián való részvételre és kiállításra pályázati úton van lehetőség.

 

 

 További részletekért kattintson

„Hagyomány és jövő – Magyar Kézműves Remek” 2016.

2016. szeptember 8.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban is meghirdette a nagy hagyományokkal rendelkező „MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” elismerő cím elnyerésére kiírt országos pályázatát. 

 

A Magyar Kézműves Remek pályázat díjazott termékei idén Debrecenben, a „Kézművesség ezer éve a Kárpát-medencében” című rendezvénnyel, és az „Új utak a kézműiparban és a turizmusban” című nemzetközi konferenciával egyidejűleg kerülnek kiállításra a Kölcsey Központban.

 

A rendezvénysorozaton való megjelenés lehetőséget teremt a hazai minőségi termékeket gyártó pályázók számára hogy új beszállítókat, új piacokat találjanak termékeiknek, illetve jelenlegi piacukon - a nagyközönséggel történő közvetlen találkozás keretében - tovább szilárdíthassák pozíciójukat, hozzájárulva a hazai turizmus értékeinek bővítéséhez.

Az eseménysorozat ünnepélyes megnyitója 2016. szeptember 22-én 10 órakor kezdődik a XIV. „Magyar Kézműves Remek” címek átadásával és a díjazott pályaművekből rendezett kiállítás megnyitójával. A kézműves remekeket bemutató kiállítás a hét végéig, szeptember 24-ig lesz megtekinthető.

A szakmai rendezvényekkel párhuzamosan a debreceni Kossuth téren zajlik a „Kézműves forgatag” elnevezésű esemény, ahol egyebek mellett a kézműves alkotók számára lehetőség nyílik a bemutatkozásra és termékeik árusítására.

A „Magyar Kézműves Remek” kiállítás, valamint a Kossuth téri rendezvények a szeptember 22-23-án megrendezendő Népművészeti Fesztivállal, valamint a 23-25-ig megrendezésre kerülő Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivállal összehangolva jelennek meg Debrecen városában.

 

Horgászverseny kiírás - XIV. Kamarai Családi Nap

2016. augusztus 22.

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Családi Nap 2016.

 

Horgászverseny kiírás

 

Helyszín: Kisdád, Vadászház előtti horgásztó/tározó

 

Időpont: 2016.08.28., Vasárnap

 

Szabályok: A verseny egy fordulós, minden kifogott hal mérlegelésre kerül, és egy gramm 1 pontot ér. A versenyt az nyeri aki, grammra a legtöbb halat zsákmányolja.

 

A versenyen úszós, vagy fenekező készséggel, egyszerre egy bottal, azon egy darab horoggal lehet horgászni, de tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Mérlegelés a horgászhelyen történik a verseny befejeztével, nagyobb fogás esetén a versenybírók (30/637-0044) lemérik a kifogott halat, amely felvezetésre kerül a versenyző adataihoz, majd ezt követően kerül visszahelyezésre a vízbe.

 

A fogási esély növelése érdekében etetőanyag használata MEGENGEDETT! (Maximális mennyiség kb. 3 kg)

A kifogott halak a verseny befejeztével, mérlegelés után visszahelyezésre kerülnek!

Megjegyzés: Amennyiben az akasztás a verseny végét jelző sípszót / kürtszót megelőzően megtörtént, úgy a megszákolt hal beleszámolható a horgász által zsákmányolt össz. mennyiségbe.

A versenyzőnek körültekintő módon, a lehetőségekhez képest kíméletesen kell a kifogott halakkal bánni!

 

A kifogott halak egymásnak történő átadása TILOS!!!! Kizárást von maga után!(mindként versenyző kizárásra kerül)

 

Kategóriák és díjazás: A verseny férfi, női és gyermek kategóriában kerül megrendezésre (14 év alatti tekinthető gyermeknek)

Mindegyik kategória I-III. helyezettjei kerülnek díjazásra.

 

Program:    

730-745-ig regisztráció(nevezés)

                   

  745-800-ig sorsolás 

                    

800-825-ig horgászhelyek elfoglalása, felkészülés

                    

825-etetés 830-tól verseny (mindkettőt dudaszó jelzi)

830-1130-ig verseny

1125 kor 5 perc a verseny végéig jelzés (dudaszó)

                    

1130—kor verseny vége jelzés, (dudaszó) mérlegelés

 

Eredményhirdetésre és a nyeremények átadására a rendezvény (Kamarai Családi Nap) végén, a közös eredményhirdetés során kerül sor.

 

A versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a rendezőség az esetleges károkért felelősséget nem vállal!

 

Szekszárd, 2016.08.17.

 

                                                                                               Szervezők:

                                                                                      Gyulaj Zrt., TMKIK

Iskolakezdési támogatás a munkahelyeken - Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2016. augusztus 17.

Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-tól december 31-ig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul.

 

Iskolakezdési támogatást kaphat az, aki közoktatásban tanuló gyermeknek, tanulónak családi pótlékra vagy bármely uniós tagállamban hasonló ellátásra jogosult szülője, gyámja vagy annak vele közös háztartásban élő házastársa. A támogatáshoz a munkahelyen kell nyilatkozni arról, hogy a munkavállaló megfelel a feltételeknek.

Az iskolakezdési támogatás összege tanulónként a minimálbér 30 százalékát meg nem haladó összeg, 2016-ban maximum 33 300 forint, ami több gyerek esetében többszöröződik. Az iskolakezdési támogatás abban az évben adható először, amikor az igénylő gyermeke megkezdi általános iskolai tanulmányait.

Az iskolakezdési támogatás után az adót a munkáltatónak kell megfizetnie. Az adó alapja a juttatás 1,19-szerese. A juttatást 15 százalékos mértékű szja és 14 százalékos mértékű egészségügyi hozzájárulás terheli.