Üdvözöljük a

Munkaerőt érintő, vállalkozói képzések felmérése/feltérképezése - online kérdőív

honlapján!

-

Munkaerőt érintő, vállalkozói képzések felmérése/feltérképezése - online kérdőív

Szerző: Dera | 2020. november 24.

Tisztelt Cégvezető!

Tisztelt Partnerünk!

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

 

2020. január 1-jétől hatályos új szakképzési törvény a duális képzés megerősítése érdekében számos új feladatot határozott meg a gazdaság szereplői, illetve a duális képzőhelyek részére, amelyek egyben új lehetőségeket is hordoznak.

Ezek megvalósításához az országos és területi gazdasági kamarák,ahogy eddig is, a továbbiakban is hathatós segítséget kívánnak nyújtani annak érdekében, hogy minél több felkészült szakember szolgálja ki az új igényeket megfogalmazó gazdaság valamennyi ágazatát.

>>>

 

A szakképzés és felnőttképzés lokálisan várható tervezhetőségéért megyei szinten létrehoztunk az ún. munkaerőpiaci egyeztető kerekasztalokat és ágazati munkacsoportokat, amelyek a gazdaságfejlesztési irányok mentén fókuszálnak a munkaerőpiac és a szakképzés kapcsolatára, a jelentkező képzési és követve a foglalkoztatást érintő igényekre.

Kiemelt feladatként jelentkezik ezen igények megismerése, a technológiai fejlődés támogatása, az átalakuló szakmák és szakmai ismeretek széleskörű terjesztése, a megújuló felnőttképzési rendszer megismertetése a gazdasági és társadalmi szereplőkkel, elsősorban az ott elérhető képzések, illetve képzési igények vonatkozásában.

Egy megyei szintű felmérést indítunk útjára, melynek tapasztalatait egyrészt szeretnénk beépíteni abba a helyzetfeltáró tanulmányba, melyet az ágazati munkacsoportok, illetve a megyei munkaerőpiaci egyeztető kerekasztal már áttekintett, a következő szakaszban a megyét érintő középtávú képzésszerkezet meghatározása a feladat.

Feladatként jelentkezik, hogy összehozzuk a munkaerőpaici igényeket és adottságokat, ezáltal közelítsük és elmélyítsük a gazdasági és társadalmi szereplők közötti együttműködést, együtt munkálkodást.

 

Kérjük segítse munkánkat, küldje el válaszait részünkre! Célunk, hogy cége/vállalkozása/szervezete által generált képzési igényeket összegyűjtsük, rendszerezzük, s a megyei képzők bevonásával eredményesen kezeljük, így biztosítva a hosszú távú humánerőforrásbeli fejlődési, bővülési lehetőségeket, ismerve a szakképzett munkaerőben jelentkező, mindinkább erősödő hiányokat/hiányosságokat!

 

A kérdőív kitöltése önkéntes, s csak néhány percet vesz igénybe!

 

A kitöltésért kattintson IDE!

 

Válaszait 2020. december 11-ig várjuk!

 

Köszönjük a segítő szándékot és a támogató munkáját!

 

Tisztelettel:

 

Hornok Jenő

Tanácsadó

MMK referens

Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet 304. iroda

Tel.: +36-74/411-661

Mob: +36-30/637-0044

E-mail: hornok@tmkik.hu